over mij

Ik ben Margreet Bouwman, pottenbakker

De eerste keer dat ik aan een draaischijf zat, was op een kinderfeestje bij een pottenbakker in Langbroek. Ik vond het ontzettend leuk, maar er was nog zoveel meer: tekenen, knutselen, ik wilde een blauwe maandag banketbakker worden; als ik maar iets kon maken met mijn handen.

Niet zo gek dus dat ik op de kunstacademie terecht kwam. Daar ben ik vooral gaan tekenen, maar volgde ik ook een korte cursus pottenbakken. Wat werd ik daar gelukkig van! Maar er was zoveel te doen en te maken, dat ik het pottenbakken nog even liet liggen. In 2010 pakte ik deze oude liefde weer op bij Margriet Grondman in Achterveld. Zij wees me op de vakopleiding voor keramisten, SBB in Gouda. In 2016 heb ik de driejarige basisopleiding voor keramisten afgerond. In 2016 – 2017 volgde ik het extra leerjaar glazuren bij de Mieke de Groot.

Sinds de zomer van 2017 werk ik vanuit mijn atelier in IJsselmuiden waar ik alle ruimte heb om te draaien, stoken, spuiten, glazuren te ontwikkelen. Er is nog zoveel te ontdekken: nieuwe vormen, glazuren, maar ook onderzoek naar hoe ik mijn andere grote liefde, tekenen, kan combineren met het maken van keramiek. Volg mijn blog, instagram of facebook om op de hoogte te blijven van wat ik maak. Heb je interesse? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. STOOK is ook te vinden op Instagram @stookkeramiek enop Facebook als Margreet Bouwman.

N.B. prijzen zijn incl. 21% btw, excl. verzendkosten.

 

 

Atelier in IJsselmuiden
tel: 06 40 72 22 63
 
margreet@stookkeramiek.nl

© 2017 STOOK KERAMIEK – ALL RIGHTS RESERVED